A Mosolygó Magyarországért!

 

Az utóbbi tizenöt évben Teátrumok sokasága zárta be kapuit a Fővárosban. Sok színház szűnt meg, de MŰFAJ csak egy! A Vidám Színpad 60 éves tündöklése alatt tízezrek nőttek fel utolérhetetlen hangulatú előadásain. Családok őrzik ma is az egyre kopó videókon a kópiákat, és ha otthon valami gond merül fel, csak berakják a „Család ellen nincs orvosság, a „Délután a legjobb ", a " Vegyes páros ", vagy a „Van, aki forrón szereti” felvételét, és a „gond elszáll”!

Nevével egy HUNGARIKUM, a Magyar Humor fellegvára búcsúzott, hatalmas űrt hagyva maga után! De a Vidám Színpad nyomtalan eltüntetése - zajos sikerektől hangos több mint 60 év után - nem csak átgondolatlan ostobaság, hanem szinte lehetetlen vállalkozás is volt.

Nem csoda, hogy a közönség akaratának engedve az egykori Ős Vidám néhány aktív, megszállott színésze fejébe vette, hogy megvédi a használaton kívül helyezett Vidám Színpad nevet, és Új Vidám Színpadként, új helyen ott folytatja, ahol a régit abbahagyta!

Miért van szüksége az országnak ránk?

Hazánk egy kegyetlen gazdasági kómából kezd határozottan felállni. Lassan kirajzolódnak egy speciális "magyar út" körvonalai. Ennek következtében a mindennapi megélhetés nehézségeit idővel újra felváltják majd a szabadidő hasznos eltöltésének sokkal kellemesebb gondjai.

De addig még rengeteg megpróbáltatás vár ránk, és egyáltalán nem mindegy, hogy ezt a felemelkedéshez vezető kemény utat milyen hangulatban teszi meg az ország. 

Annak idején a háborús romokat egy vidám, derűs, jó humorú nemzedék tüntette el az utcákról és a lelkekből. Még akkor is, mikor világosan látható volt, hogy a szabadság egyelőre egy távoli, elérhetetlen cél.

Ugyanis a számukra akkor megoldhatatlan politikai, gazdasági terheket levették az emberek válláról, és átterelték a figyelmüket a sport és a kultúra területére. Soha olyan virágzása nem volt a magyar focinak, az ökölvívásnak, az operettnek, és a vidám műfajoknak, mint akkor, amikor látszólag pont az ellenkezője történt az életükben, mint a színpadokon.

Mert az embereknek álmok, és célok kellenek a túléléshez!

A humorérzék pedig a túlélés egyik legfontosabb záloga!

2013. őszén egymásra talált a Vidám Színpad társulatának budapesti otthont kereső vágya és Óbuda befogadó szeretete. A kiemelkedő kulturális környezettel bíró városrész bevásárló és kulturális központjában az Atrium Eurocenter (III. ker. Bécsi út 154. I. emelet) nagy színháztermében valósíthatja meg a maroknyi csapat művészi - szórakoztató elképzeléseit. Ígérjük, hogy az indulás embert próbáló nehézségei ellenére saját eszközeinkkel mi is mindent meg fogunk tenni közös célunkért,

 a Mosolygó Magyarországért!

Reméljük, törekvéseink minél több követőt, támogatót állítanak majd mellénk!

    Böröndi Tamás, ügyvezető                       Straub Dezső, művészeti vezető

    

Budapest, 2013. november 5.