Nem talállak Vidám Színpad!

Nem csodálom, hogy nem találsz minket!
Én meg a szavakat nem találom, mikor le kell írnom az okát a "nemtalálásnak"!

                           "Akinek humora van mindent tud,
                                 Akinek nincs az mindenre képes"!


Mióta ismerem Szenes Iván zseniális sorait, a szlogen nagyszerűsége, formája, szellemessége fogott meg, és igazán nem foglalkoztam a MONDANIVALÓJÁVAL.
Mert az első sorában vagyok érdekelt, éppúgy, mint sok millió honfitársam.

Imádunk nevetni, meghatódni, elálmélkodni, humoros oldaláról tekinteni szomorúan röhejes világunkat. Akinek humora is van, meg problémája is, az rögtön a kompromisszum, a gondok feloldása felé veszi az irányt. Így vagyunk összerakva. Nem tudok "humoranincs" aggyal gondolkodni. Sajnos van aki tud...

Apámtól mindig azt hallottam: - Ha valaki nem nevet a vicceden, annak soha ne fordíts hátat! Hacsak nem akarsz a tükörben egy - a hátadból kiálló, - szép faragású tőr nyelének látványában gyönyörködni!
Ma már össze tudom rakni a két bölcs Straub apu, és Szenes zseni sorait a dal második sorában
mert.....AKINEK NINCS, AZ MINDENRE KÉPES!!!

A VIDÁM jelző nem önmagától fogyott el a Rėvay utca híres színházának logójából. Ha egy igazgatót nagyon zavar a színház nevében ez a kényszer útmutatást jelentő szó, igyekszik minél hamarabb megszabadulni tőle. Főleg, ha szívből utálja azt a műfajt amelynek sorskönnyítő humorán egy ország nőtt fel. Idézetek Puskás Tamás igazgató úr, a Vidám Színpad nėvváltoztató mágusának nyilatkozataiból:

  • ...akik a színpadon felléptek, már nem aktívak, nagyrészük már nincs is az élők sorában. Azok is, akik ide jártak, az a korosztály már a múlthoz tartozik.... " 
  • ...."a Vidám Színpad rosszul csengő nevének (hatására) az emberek még tartózkodtak ide jönni..."
  • "Amikor idejöttünk, lényegében nem volt a színháznak közönsége. Kihalt, vagy régen elpártolt..."
  • " Újságíró – Hányan keresik még a vidám Színpadot?

                     Puskás: - Ma már senki! (2011!)

  • "Azt hiszem kiérdemeltük, hogy legyen végre saját nevünk!"

Nos ilyen előzmények, a Vidám Színpad múltja frenetikus 60 évének lefitymálása, a Vidám név szemétbe dobás után 10 évvel, annak ellenére, hogy mi azóta levédtük a VIDÁM SZÍNPAD védjegyet és tovább kívánjuk vinni ezt a szellemiséget, ezt a csodálatos műfajt, Puskás Tamás a jól működő Centrál Színház igazgatója nem hajlandó megválni a www.vidamszinpad.hu domain névtől!!!!

Lepöcköl az asztalról. Döntsd el Te az okát! Én nem mennék bele.

De ha a Vidám Színpadot keresed ma is a Centrál név ugrik be. Mert erre a névre van átirányítva a mi színházunk, otthonunk, életünk neve. Erre a megalázó és megtévesztő hamis útjelző tábla szerepre kárhoztatta Puskás Tamás Igazgató Úr azt a domain nevet, ami alapján nézőink eljutnának hozzánk.

Ha egy keservesen, állami támogatás nélkül vegetáló intézmény vezetője lenne, talán még meg is érteném. De 12 éve saját közönsége van, a mienk, mint olvasható fentebb a nyilatkozataiból már rég kihalt, ráadásul náluk már nem keresi senki....

Akkor ezt csak azért teheti, mert az a célja, hogy Ti ne találjatok meg minket!!!!!

Az okát kérdeztétek?  A választ már megkaptátok a Szenes mű második sorában!

  "Akinek humora van mindent tud,
                               
  Akinek nincs az mindenre képes"!

 

Straub Dezső